U0195 Komunikasi sing Ilang Kanthi Modul Penerima Langganan Hiburan
Kode Kesalahan OBD2

U0195 Komunikasi sing Ilang Kanthi Modul Penerima Langganan Hiburan

U0195 Komunikasi sing Ilang Kanthi Modul Penerima Langganan Hiburan

Datasheet DTC OBD-II

Komunikasi sing Ilang karo Modul Penerima Hiburan Langganan

Apa tegese iki?

Iki minangka kode masalah diagnostik sistem komunikasi umum sing ditrapake kanggo paling akeh lan model kendharaan OBD-II.

Kode iki tegese Modul Penerima Hiburan Langganan (SERM) lan modul kontrol liyane ing kendaraan ora saling komunikasi. Sirkuit sing paling umum digunakake kanggo komunikasi dikenal minangka komunikasi Bus Area Controller, utawa mung bis CAN.

Modul komunikasi karo siji liyane liwat jaringan, kaya jaringan sing sampeyan lakoni ing omah utawa nyambut gawe. Pabrikan mobil nggunakake sawetara sistem jaringan. Sadurunge 2004, sistem komunikasi antar-modul sing umum (ora lengkap) yaiku antarmuka komunikasi serial, utawa SCI; SAE J1850 utawa bis PCI; lan Deteksi Tabrakan Chrysler, utawa CCD. Sistem sing paling umum digunakake sawise taun 2004 dikenal minangka komunikasi Jaringan Wilayah Controller, utawa mung bis CAN (uga digunakake nganti taun 2004 ing segmen kendaraan cilik). Tanpa bis CAN iki, modul kontrol ora bisa komunikasi lan alat pindai sampeyan bisa uga ora nampa informasi saka kendaraan, gumantung saka sirkuit sing kena pengaruh.

Modul Penerima Hiburan Langganan (SERM) biasane ana ing mburine dashboard, biasane ing tengah kendaraan. Nampa input saka macem-macem sensor, sawetara sing langsung nyambung, lan sing paling akeh dikirim liwat sistem komunikasi bis saka modul kontrol powertrain (PCM). Iki sesambungan karo Radio, lan ing sawetara kasus ngganti Radio. Input kasebut ngidini modul ngontrol informasi sing ditampilake lan ngasilake ing SERM.

Langkah-langkah ngatasi masalah bisa beda-beda gumantung saka pabrikan, jinis sistem komunikasi, nomer kabel, lan warna kabel ing sistem komunikasi.

Tingkat keruwetan lan gejala

Keruwetan ing kasus iki ora nate serius, amarga iki minangka piranti kanggo kenyamanan pelanggan. Kekurangan operasi SERM ora mengaruhi operasi kendharaan.

Gejala kode U0195 bisa uga kalebu:

  • SERM ora menehi informasi / ora ana swara / bisa uga layar kosong
  • SERM ora urip / ora bisa digunakake

alasan

Biasane alesan nginstal kode iki yaiku:

  • Mbukak ing CAN bus + utawa - sirkuit
  • Cedhak saka lemah utawa lemah ing sirkuit bis CAN
  • Ora ana kekuwatan utawa lemah kanggo SERM
  • Arang - modul kontrol rusak

Prosedur diagnostik lan ndandani

Papan sing apik kanggo miwiti nganggo ALL diagnostik listrik yaiku mriksa Bulletins Layanan Teknis (TSB) kanggo kendaraan sampeyan. Masalah sing sampeyan alami bisa dingerteni wong liya ing lapangan. Perbaikan sing dingerteni bisa uga wis dirilis dening pabrikan lan bisa ngirit wektu lan dhuwit sajrone diagnosis.

Dianggep manawa maca kode kasedhiya kanggo sampeyan nalika iki, amarga sampeyan bisa ngakses kode nganti saiki. Delengen apa ana DTC liyane sing ana gandhengane karo komunikasi bis utawa batere / kontak. Yen mangkono, sampeyan kudu ndhisik diagnosa kasebut, amarga ana diagnosis salah yen sampeyan diagnosa kode U0195 sadurunge kode dhasar didiagnosis lan didandani kanthi bener.

Yen mung kode sing sampeyan entuk saka modul liyane yaiku U0195, coba ngakses SERM. Yen sampeyan bisa ngakses kode saka SERM banjur kode U0195 minangka kode intermiten utawa memori. Yen SERM ora bisa diakses, banjur kode U0195 sing disetel modul liyane aktif lan masalah wis ana.

Gagal sing paling umum yaiku kegagalan sirkuit sing nyebabake mundhut daya utawa lemah menyang modul panrima hiburan njero ruangan.

Priksa kabeh sekring nyedhiyakake SERM ing kendaraan iki. Priksa kabeh alasan kanggo SERM. Goleki titik landasan landhesan ing kendaraan lan priksa manawa koneksi kasebut resik lan aman. Yen perlu, copot, jupuk sikat wulu cilik lan solusi baking soda / banyu banjur resiki, konektor lan papan sing gegandhengan.

Yen wis ana perbaikan, busak DTC saka modul apa wae sing nyetel kode kasebut ing memori lan priksa manawa sampeyan saiki bisa komunikasi karo SERM. Yen komunikasi karo SERM pulih, masalah kasebut kemungkinan bakal dadi masalah sekring / sambungan.

Yen kode bali utawa komunikasi karo modul isih durung bisa ditemtokake, goleki sambungan komunikasi bis BISA ing kendaraan sampeyan, sing paling penting konektor SERM, sing biasane ana ing mburine dashboard, biasane ing tengah kendharaan. Medhot sambungan kabel batere negatif sadurunge nyopot konektor SERM. Sawise dideteksi, priksa konektor lan kabel kanthi visual. Goleki goresan, scuffs, kabel sing ora katon, tandha kobong, utawa plastik cair.

Medhot sambungan lan priksa kanthi tliti terminal (bagean logam) ing njero konektor. Delengen yen katon kobong utawa duwe warna ijo sing nuduhake korosi. Yen sampeyan kudu ngresiki terminal, gunakake alat pembersih kontak listrik lan sikat sikat plastik. Ngidini garing lan oles pelumas listrik ing terminal.

Tindakake sawetara pamriksa voltase sadurunge nyambungake konektor bali menyang SERM. Sampeyan mbutuhake akses menyang volt / ohmmeter digital (DVOM). Priksa manawa SERM nduweni daya lan lemah. Ngakses diagram listrik lan nemtokake ngendi sumber daya utama lan lemah mlebu ing sistem SERM. Sambungake maneh baterei sadurunge nerusake SERM sing isih dipateni. Sambungake timbal abang voltmeter kanggo saben B + (voltase baterei) sumber daya menyang konektor SERM, lan timbal ireng voltmeter kanggo lemah apik (yen sampeyan ora yakin, baterei negatif tansah dianggo). Sampeyan kudu ndeleng maca voltase baterei. Priksa manawa sampeyan duwe alasan sing apik. Sambungake timbal abang voltmeter menyang positif baterei (B +) lan timbal ireng kanggo saben sirkuit lemah. Sawise maneh, sampeyan kudu ndeleng voltase baterei saben sampeyan nyambungake. Yen ora, ndandani sirkuit daya utawa lemah.

Banjur mriksa loro sirkuit komunikasi. Goleki CAN C + (utawa HSCAN +) lan CAN C- (utawa HSCAN - sirkuit). Kanthi kabel ireng voltmeter disambungake menyang lemah apik, nyambung kabel abang kanggo CAN C +. Kanthi tombol lan mesin mati, sampeyan kudu ndeleng babagan 2.6 volt karo fluktuasi sethitik. Banjur sambungake kabel abang voltmeter menyang sirkuit CAN C-. Sampeyan kudu ndeleng babagan 2.4 volt kanthi fluktuasi cilik. Produsen liyane nuduhake CAN C- ing babagan 5V lan tombol oscillating karo engine mati. Priksa spesifikasi pabrikan sampeyan.

Yen kabeh tes lulus lan komunikasi isih ora bisa ditindakake, utawa sampeyan ora bisa ngreset DTC U0195, siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku njaluk bantuan saka diagnostik otomotif sing dilatih amarga iki bakal nuduhake kegagalan SERM. Umume SERM iki kudu diprogram utawa dikalibrasi supaya bisa nginstal kendaraan kanthi bener.

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • Saiki ora ana topik sing gegandhengan ing forum. Kirim topik anyar ing forum saiki.

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode U0195?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC U0195, kirim pitakonan ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment