U0158 Komunikasi sing Ilang Kanthi Tampilan Proyeksi
Kode Kesalahan OBD2

U0158 Komunikasi sing Ilang Kanthi Tampilan Proyeksi

U0158 Komunikasi sing Ilang Kanthi Tampilan Proyeksi

Datasheet DTC OBD-II

Komunikasi Ilang Kanthi Head Up Display

Apa tegese iki?

Iki minangka kode masalah diagnostik sistem komunikasi umum sing ditrapake kanggo paling akeh lan model kendharaan.

Kode iki tegese tampilan head-up (HUD) lan modul kontrol liyane ing kendaraan ora saling komunikasi. Sirkuit sing paling umum digunakake kanggo komunikasi dikenal kanthi komunikasi Controller Area Bus, utawa mung bis CAN.

Tanpa bis CAN iki, modul kontrol ora bisa komunikasi lan alat pindai sampeyan bisa uga ora nampa informasi saka kendaraan, gumantung saka sirkuit kasebut.

HUD biasane ana ing mburine dashboard, biasane ing tengah kendharaan, madhep kaca ngarep. Nampa data input saka macem-macem sensor, sawetara sing langsung nyambung, sing biasane ditularake liwat sistem komunikasi bis. Masukan kasebut ngidini modul nampilake informasi ing kaca ngarep supaya luwih gampang dideleng.

Langkah-langkah ngatasi masalah bisa beda-beda gumantung saka pabrikan, jinis sistem komunikasi, nomer kabel, lan warna kabel ing sistem komunikasi.

Tingkat keruwetan lan gejala

Keruwetan ing kasus iki mesthi serius amarga masalah keamanan sing muncul amarga kasunyatan manawa HUD bisa ngalangi pandangane sopir.

Gejala kode U0158 bisa uga kalebu:

  • Heads Up Tampilan ora ana info / layar kosong

alasan

Biasane alesan nginstal kode iki yaiku:

  • Bukak ing sirkuit bis CAN +
  • Bukak ing bis CAN - sirkuit listrik
  • Sirkuit cekak kanggo listrik ing sirkuit bis CAN
  • Cepet mudhun ing sirkuit bis CAN
  • Ora ana daya utawa lemah kanggo modul HUD
  • Arang - modul kontrol rusak

Prosedur diagnostik lan ndandani

Titik wiwitan sing apik yaiku mriksa buletin layanan teknis (TSB) kanggo kendaraan tartamtu. Masalah sampeyan bisa uga dadi masalah sing dingerteni babagan perbaikan sing wis dirilis pabrikan lan bisa ngirit wektu lan dhuwit sajrone diagnosis.

Pisanan, goleki DTC liyane. Yen ana komunikasi bis utawa baterai / kontak sing gegandhengan karo bis, diagnosis luwih dhisik. Kesalahan diagnosa kedadeyan yen sampeyan diagnosa kode U0158 sadurunge kode utama didiagnosis lan ditolak.

Yen alat pindai sampeyan bisa ngakses kode masalah lan siji-sijine kode sing sampeyan entuk saka modul liyane yaiku U0158, coba ngakses HUD. Yen sampeyan bisa ngakses kode saka HUD, banjur kode U0158 salah siji intermiten utawa kode memori. Yen sampeyan ora bisa ngakses HUD, banjur kode U0158 sing setelan modul liyane aktif lan masalah wis ana.

Gagal sing paling umum yaiku mundhut daya utawa lemah ing HUD.

Priksa kabeh sekring nyedhiyakake modul HUD ing kendaraan iki. Priksa kabeh alasan HUD. Goleki titik landasan landhesan ing kendaraan lan priksa manawa koneksi kasebut resik lan aman. Yen perlu, copot, jupuk sikat kawat cilik lan solusi baking soda / banyu banjur resiki, konektor lan papan sing gegandhengan.

Yen wis ana perbaikan, busak DTC saka memori lan delengen apa U0158 bali utawa sampeyan bisa ngubungi modul HUD. Yen ora ana kode sing dikembalikan utawa komunikasi dibalekake, masalahe bisa uga ana masalah sekring / sambungan.

Yen kode bali, goleki sambungan bis BISA ing kendaraan sampeyan, utamane konektor HUD, sing biasane ana ing mburine dashboard. Medhot sambungan kabel batere negatif sadurunge nyopot konektor ing modul HUD. Sawise dideteksi, priksa konektor lan kabel kanthi visual. Goleki goresan, scuffs, kabel sing ora katon, tandha kobong, utawa plastik cair.

Medhot sambungan lan mriksa terminal kanthi tliti (bagean logam) ing njero konektor. Delengen yen katon kobong utawa duwe warna ijo sing nuduhake korosi. Yen sampeyan kudu ngresiki terminal, gunakake alat pembersih kontak listrik lan sikat sikat plastik. Ngidini garing lan oles minyak silikon dielektrik ing terminal sing tutul.

Sadurunge nyambungake konektor bali menyang HUD, nindakake iki sawetara mriksa voltase. Sampeyan mbutuhake akses menyang volt / ohmmeter digital (DVOM). Priksa manawa sampeyan duwe daya lan lemah ing HUD. Ngakses diagram listrik lan nemtokake endi daya utama lan sumber lemah mlebu ing HUD. Sambungake maneh baterei sadurunge nerusake HUD isih dipateni. Sambungake timbal abang voltmeter kanggo saben B + (voltase baterei) sumber daya menyang konektor HUD, lan timbal ireng voltmeter kanggo lemah apik (yen sampeyan ora yakin, baterei negatif tansah dianggo). Sampeyan kudu ndeleng maca voltase baterei. Priksa manawa sampeyan duwe alasan sing apik. Sambungake timbal abang voltmeter menyang positif baterei (B +) lan timbal ireng kanggo saben sirkuit lemah. Sawise maneh, sampeyan kudu ndeleng voltase baterei saben sampeyan nyambungake. Yen ora, ndandani sirkuit daya utawa lemah.

Banjur mriksa loro sirkuit komunikasi. Goleki CAN B + (utawa MSCAN + sirkuit) lan CAN B- (utawa MSCAN - sirkuit). Kanthi kabel ireng voltmeter disambungake menyang lemah apik, nyambung kabel abang kanggo CAN B +. Kanthi tombol lan mesin mati, sampeyan kudu ndeleng voltase watara 0.5 volt karo fluktuasi sethitik. Banjur sambungake timbal abang saka voltmeter menyang sirkuit CAN B. Sampeyan kudu ndeleng babagan 4.4 volt kanthi fluktuasi tipis.

Yen kabeh tes pass lan komunikasi isih ora bisa, utawa sampeyan ora bisa kanggo ngreset DTC U0158, ing bab mung kanggo njaluk bantuan saka diagnostician automotive dilatih, minangka iki bakal nuduhake Gagal HUD. Umume HUD kasebut kudu diprogram utawa dikalibrasi supaya bisa dipasang kanthi bener.

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • Saiki ora ana topik sing gegandhengan ing forum. Kirim topik anyar ing forum saiki.

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode U0158?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC U0158, kirim pitakonan ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment