P2228 Sensor tekanan barometrik sithik A
Kode Kesalahan OBD2

P2228 Sensor tekanan barometrik sithik A

P2228 Sensor tekanan barometrik sithik A

Datasheet DTC OBD-II

Tingkat sinyal sensor tekanan atmosfer sing sithik A

Apa tegese iki?

Iki minangka kode masalah diagnostik powertrain umum (DTC) lan umume ditrapake ing kendaraan OBD-II. Kendaraan sing kena pengaruh bisa uga kalebu, nanging ora winates, Chevy, Mazda, Volvo, Acura, Honda, BMW, Isuzu, Mercedes Benz, Cadillac, Hyundai, Saab, Ford, GMC, lsp. Gumantung saka taun. , nggawe, model lan peralatan saka unit daya.

Umume unit kontrol mesin (ECM) gumantung karo sawetara pangukuran sing beda kanggo nyedhiyakake mesin kanthi rasio bahan bakar-udara paling optimal. Rasio udara / bahan bakar "optimal" diarani campuran "stoichiometric": 14.7 bagean udara dadi siji bahan bakar. Sawetara nilai sing dikontrol ECM supaya campuran bahan bakar stoichiometric bisa, nanging ora diwatesi: aliran hawa, suhu coolant, kacepetan mesin, panjaluk beban, suhu atmosfer, lsp. Sawetara sistem manajemen mesin luwih gumantung ing asupan lan udhara sekitar. meksa kanggo ngoptimalake campuran.

Kajaba iku, sistem kasebut nggunakake sensor sing luwih sithik kanggo entuk asil sing padha babagan manajemen / efisiensi bahan bakar. Biasane sensor BAP (tekanan udara barometrik) digunakake nalika sensor MAP (tekanan absolut manifold) uga ana. BAP digunakake kanggo ngukur tekanan atmosfer. Nilai iki penting kanggo nemtokake campuran bahan bakar, amarga ECM kudu mbandhingake tekanan atmosfer karo tekanan manifold intake supaya bisa nyetel campuran bahan bakar kanggo kabutuhan nyopir. Dhuwur minangka faktor penting sing kudu ditimbang nalika diagnosa BAP. Gumantung ing lokasi sampeyan, gejala sampeyan bisa saya tambah aktif utawa saya tambah, utamane yen sampeyan kerep lelungan ing wilayah pegunungan.

Nalika surat kalebu ing katrangan OBD2 DTC (ing kasus iki "A"), umume, iki bakal nuduhake tartamtu (kayata bank, sensor, sirkuit, konektor, lan liya-liyane) ing sistem sing Sampeyan ana ing. makarya nang njero. Ing kasus iki, aku arep nemtokake sensor sing digunakake. Bakal asring ana macem-macem sensor barometrik kanggo menehi bacaan sing akurat. Kajaba iku, korélasi ing antarane sensor bisa mbantu manajemen bahan bakar, ora liya manawa mbantu nemokake kesalahan ing sensor utawa sirkuit. Yen wis kasebut, waca manual layanan kanggo rincian tartamtu babagan spesifikasi surat kanggo kendaraan tartamtu.

P2228 disetel dening ECM nalika ndeteksi nilai listrik sing kurang / maca ing sensor tekanan A (atmosfer) (BAP) sensor "A" utawa sirkuit kasebut.

Sensor tekanan barometrik: P2228 Sensor tekanan barometrik sithik A

Apa keruwetan DTC iki?

Keruwetan ing kene bakal cukup dhuwur. Nalika maca iki, kudu ana sawetara kabutuhan supaya mesin bisa mlaku kanthi efisien. Yen ana kesalahan sing bisa nyebabake pengaruh sing penting banget kayata rasio udara / bahan bakar lan saiki aktif, sampeyan ora kudu nyetir kendaraan kanggo nyegah kerusakan mesin. Mangkene, yen sampeyan wis nyetir kendaraan sawise kesalahan aktif, aja kakehan kuwatir, sampeyan bisa uga ora apa-apa. Takeaway sing gedhe yaiku yen ora digatekake, bisa nyebabake kerusakan mesin internal sing mbesuk.

Apa sawetara gejala kode kasebut?

Gejala kode masalah P2228 bisa uga kalebu:

  • Tenaga lan kinerja mesin ora cukup (utawa winates)
  • Gagal mesin
  • Swara mesin sing ora normal
  • Mambu bahan bakar
  • Ngurangi ekonomi bahan bakar
  • Sensitivitas throttle suda

Apa sababe umum kode kasebut?

Alesan kode P2228 iki bisa uga kalebu:

  • Sensor BAP (tekanan atmosfer) sing rusak utawa rusak
  • Konektor listrik sing rusak utawa rusak
  • Masalah kabel (kayata sirkuit mbukak, sirkuit cendhak, korosi)
  • Sirkuit cendhak (internal utawa mekanik)
  • Sambungan listrik sing ringkih
  • Kerusakan termal
  • Gagal mekanik nyebabake maca BAP ganti
  • Masalah ECM (Engine Control Module)

Apa sawetara langkah-langkah kanggo ngatasi masalah P2228?

Langkah dhasar # 1

Temokake sensor BAP (Tekanan Udara Barometrik) ing kendaraan tartamtu sampeyan. Ing pengalamanku, lokasi sensor kasebut beda-beda, mula milih sensor sing bener kudu dadi sing penting. Sawise ditemokake, priksa sensor BAP apa wae kerusakan fisik. Masalah potensial bisa beda-beda miturut lokasi, dadi kudu dipikirake lingkungan sensor (kayata area suhu dhuwur, getaran mesin, elemen / lebu dalan, lsp).

Langkah dhasar # 2

Priksa manawa konektor ing sensor kasebut dhewe wis lungguh kanthi bener kanggo njamin sambungan listrik sing apik. Yen sensor ana ing mesin, bisa uga geter, sing bisa nyebabake koneksi utawa kerusakan fisik.

CATHETAN Elinga nyopot batere sadurunge nyopot sensor apa wae. Gumantung saka kendaraan / sistem / sensor, sampeyan bisa nyebabake kerusakan lonjakan listrik yen sampeyan lali langkah iki. Nanging, yen sampeyan rumangsa ora kepenak ing kene utawa duwe pengetahuan dhasar babagan teknik listrik, aku nyaranake sampeyan nggawa / nggawa kendaraan sampeyan menyang toko perbaikan.

Langkah dhasar # 3

Apa ana sing ngganggu sensor? Iki bisa dadi penyebab maca tekanan barometrik sing salah. Maca sing akurat ora ana gandhengane karo kinerja mesin sing optimal ing sistem manajemen bahan bakar kasebut.

Langkah dhasar # 4

Nggunakake multimeter lan bersenjata karo nilai listrik sing dibutuhake kanggo sensor tekanan udara barometrik. Sampeyan kudu nyopot konektor saka sensor dhewe kanggo ngakses pin. Sawise sampeyan ndeleng pin, tututi instruksi pabrikan kanggo diagnosa kanthi nilai sing dikarepake lan mbandhingake. Apa wae sing ana ing njaba kisaran sing ditemtokake bakal nuduhake sensor sing salah. Ganti miturut prosedur pamulihan sing bener.

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • GMC Sierra 2015 5.3 kode P0641 lan P2228Hai, scanner Obd nuduhake 2 kode P0641 lan P2228 iki ???. Aku nyoba mbusak kode, nanging sanalika nyopir mobil kanthi kacepetan dhuwur, ditampilake maneh (mung P0641). Dheweke nuduhake P2228 karo dheweke sawetara wektu ,? Mesin trukku ora meneng lan kadang-kadang macet nalika kodhe sumunar ... 

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode P2228?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC P2228, kirim pitakon ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment