P02EE Cylinder # 1 Circuit Injector Saking Jangkauan / Kinerja
Kode Kesalahan OBD2

P02EE Cylinder # 1 Circuit Injector Saking Jangkauan / Kinerja

P02EE Cylinder # 1 Circuit Injector Saking Jangkauan / Kinerja

Datasheet DTC OBD-II

Sirkuit injeksi Silinder No. 1 ora ana jangkauan / kinerja

Apa tegese iki?

OBD DTC P02EE minangka kode transmisi umum sing umum kanggo kabeh kendaraan. Sanajan kode kasebut padha, prosedur ndandani bisa beda-beda gumantung saka pabrikan.

Kode iki tegese modul kontrol powertrain (PCM) ngalami out of range utawa masalah kinerja karo injeksi bahan bakar # 1 kanthi urutan kontak.

Singkatnya, injeksi bahan bakar iki ora berfungsi kanthi salah siji saka macem-macem sebab. Penting kanggo diagnosa lan ndandani jinis masalah kasebut sanalika bisa. Nalika injeksi bahan bakar rusak, bakal nyebabake riak ing garis, tegese paramèter operasi mesin diganti amarga sinyal campuran ing PCM.

Masalah jinis iki paling cepet ditanggulangi supaya bisa nyegah kerusakan komponen internal liyane. Injeksi bahan bakar sing salah bakal nyebabake busi, nyebabake ketukan, pengaruh sensor oksigen lan konverter katalitik, lan sawetara komponen liyane.

Hubungi manual ndandani kendaraan khusus kanggo nemtokake lokasi silinder # 1 kanggo aplikasi tartamtu.

Cross section injeksi bahan bakar otomotif khas (duweni saka WikipedianProlific):

P02EE Cylinder # 1 Circuit Injector Saking Jangkauan / Kinerja

gejala

Gejala sing ditampilake kanggo kode P02EE bisa uga kalebu:

  • Lampu mesin bakal urip lan kode P02EE bakal disetel.
  • Mesin bakal mbukak luwih akeh tinimbang biasane.
  • Kurang daya
  • Iki bisa nyebabake nyuda konsumsi bahan bakar sing signifikan.

alasan

Bisa nyebabake DTC iki:

  • Silinder panganan injeksi bahan bakar reged nomer loro
  • Injeksi bahan bakar rusak
  • Injeksi bahan bakar sing tersumbat
  • Bukak utawa cendhak sirkuit injeksi bahan bakar
  • Gangguan listrik sing salah saka PCM menyang injektor
  • Konektor listrik rusak ing injeksi bahan bakar.
  • Konektor injeksi bahan bakar sing longgar utawa korosi

Diagnosis / Ndandani P02EE

Biasane, jinis masalah iki digandhengake karo konektor listrik sing longgar utawa korosi ing injektor, injektor reged (kotor utawa clogged), utawa injeksi sing salah sing kudu diganti.

Luwih saka 45 taun, aku nemokake yen konektor sing longgar utawa korosi wis asring nyebabake masalah listrik. Aku mung nemokake sawetara conto ing endi kabel voltase kurang cendhak utawa dibukak (yen ora kena).

Umume masalah listrik ana gandhengane karo alternator, kabel solenoid wiwitan, kabel sensor oksigen amarga jarak cedhak karo sistem pembuangan, lan batere. Umume karya listrik kalebu ndandani barang sing dipasang karo pelanggan kayata stereo daya dhuwur lan bagean utawa peralatan liyane sing salah diinstal.

Injeksi bahan bakar didukung karo relay pump pump. PCM ngaktifake relay nalika tombol wis diuripake. Iki tegese yen kunci isih urip, suntik diaktifake.

PCM ngaktifake injektor kanthi nyediakake lemah ing wektu sing tepat lan kanggo wektu sing tepat.

  • Priksa konektor ing injeksi bahan bakar. Yaiku konektor plastik sing dipasang ing injektor nganggo klip kawat ing sakupenge konektor. Narik konektor kanggo mriksa manawa gampang dicopot. Copot kabel kabel lan copot konektor saka injektor.
  • Priksa konektor sabuk kanggo korosi utawa pin ekstrusi. Priksa manawa rong agul-agul kasebut ora ditekuk ing suntik kasebut. Ndandani cacat, oles minyak dielektrik lan pasang konektor listrik.
  • Miwiti mesin lan rungokake suntik kanggo mesthekake yen bisa digunakake. Gawa obeng sing dawa menyang injektor lan pasang pena ing kuping, lan sampeyan bisa ngrungokake swarane kanthi jelas. Yen ora ngetokake klik sing bisa dirungokake, bisa uga ora diwenehake listrik utawa rusak.
  • Yen ora ana klik, copot konektor saka injektor lan priksa daya kanthi voltmeter. Kurang tenaga tegese kabel menyang rel pamompa bahan bakar salah utawa ora nyambung. Yen duwe kekuwatan, priksa loro pin ing konektor sabuk lan yen driver injeksi PCM bisa digunakake, voltmeter bakal nuduhake pulsa cepet. Yen pulsa katon, ganti suntik.
  • Yen nozel bisa digunakake, mula bakal clog utawa kotor. Coba coba ngresiki dhisik. Kit siram nozel murah lan migunani kanggo kabeh nozel, bisa uga nyegah pengulangan. Yen flushing ora ngatasi masalah, suntik kudu diganti.

Tuku kit siram nozel "langsung" online utawa ing toko suku cadang mobil. Bakal kalebu botol pembersih injeksi tekanan tinggi lan selang sing pungkasan bisa disuntik botol pembersih injeksi.

  • Tarik sekring menyang pompa bahan bakar.
  • Miwiti mobil lan ayo mlaku nganti mati amarga kurang bahan bakar.
  • Copot lan pasang baris bali bahan bakar sing dipasang ing regulator tekanan bahan bakar. Iki kanggo nyegah pembersih vakum bali menyang tangki bahan bakar.
  • Copot katup Schrader ing bolongan inspeksi bahan bakar. Sambungake garis bahan bakar kit flush menyang port test iki. Utas botol pembersih injeksi bahan bakar tekanan dhuwur menyang garis bahan bakar kit flush.
  • Miwiti mesin lan supaya bisa mbukak nganti kehabisan bahan bakar. Mung bakal digunakake ing botol luwih resik.
  • Nalika mesin mati, mateni tombol, copot garis kit flush lan ganti katup Schrader. Pasang sekring pompa bahan bakar.

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • Saiki ora ana topik sing gegandhengan ing forum. Kirim topik anyar ing forum saiki.

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode P02EE?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC P02EE, kirim pitakonan ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment