P0028 Intake Valve Control Solenoid Range / Perf. B2
Kode Kesalahan OBD2

P0028 Intake Valve Control Solenoid Range / Perf. B2

P0028 Intake Valve Control Solenoid Range / Perf. B2

Datasheet DTC OBD-II

Intake Valve Control Solenoid Circuit Out of Range / Performance Bank 2

Apa tegese iki?

Kode Masalah Diagnostik (DTC) iki minangka kode transmisi umum, sing tegese ditrapake kanggo kendaraan sing dilengkapi OBD-II kalebu nanging ora winates kanggo Toyota, VW, Ford, Dodge, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, lsp. E. Langkah-langkah perbaikan tartamtu bisa beda-beda gumantung karo model.

Ing kendaraan sing dilengkapi Variable Valve Timing (VVT), camshafts dikontrol dening aktuator hidrolik sing disedhiyakake dening sistem oli mesin liwat solenoid kontrol saka Modul Kontrol Mesin / Modul Kontrol Powertrain (ECM / PCM). ECM / PCM wis ndeteksi sawetara gerakan camshaft intake ing Bank 2 ora cocog karo spesifikasi utawa ora bisa digunakake. Bank 2 nuduhake sisih engine ngelawan silinder No.. 1 - manawa kanggo mriksa sisih bener miturut specifications Produsèn. Solenoid kontrol katup intake biasane ana ing sisih manifold intake saka kepala silinder.

Cathetan. Kode iki uga bisa digandhengake karo kode P0081, P0082, utawa P0083 - yen ana kode kasebut, ngatasi masalah solenoid sadurunge nerusake diagnosa masalah sirkuit / kinerja. Kode iki padha karo kode P0026, P0027 lan P0029.

gejala

Gejala kode masalah P0028 bisa uga kalebu:

  • MIL Illumination (Indikator Malfungsi)
  • Percepatan utawa kinerja mesin sing kurang apik
  • Ngurangi ekonomi bahan bakar

alasan

Bisa nyebabake DTC P0028 bisa uga kalebu:

  • Oli mesin kurang utawa minyak kontaminasi
  • Sistem minyak sing tersumbat
  • Solenoid kontrol kesalahan
  • Drive camshaft sing salah
  • Rantai / sabuk wektu ngeculake utawa ora disetel kanthi salah
  • ECM / PCM rusak

Kemungkinan solusi

Oli Mesin - Priksa level oli mesin kanggo mesthekake yen daya oli mesin cukup. Amarga aktuator beroperasi ing tekanan lenga, jumlah lenga sing bener penting kanggo mesthekake yen sistem VVT bisa digunakake kanthi bener. Cairan sing reged utawa kontaminasi bisa nyebabake penumpukan sing bisa nyebabake kegagalan kontrol solenoid utawa aktuator camshaft.

Kontrol Solenoid - Solenoid kontrol camshaft bisa diuji kesinambungan karo volt / ohmmeter digital (DVOM) nggunakake fungsi pangukuran resistensi kanthi medhot konektor sabuk solenoid lan mriksa resistensi solenoid nggunakake timbal (+) lan (-) DVOM ing saben terminal. Priksa manawa resistensi internal ana ing spesifikasi pabrikan, yen ana. Yen resistance ana ing specifications, mbusak solenoid kontrol kanggo mesthekake yen ora ono racune, utawa yen ana karusakan ing o-ring, kanggo nimbulaké mundhut meksa lenga.

Camshaft Drive - Drive camshaft minangka piranti mekanik sing dikontrol dening tekanan spring internal lan diatur dening lenga sing diwenehake dening solenoid kontrol. Yen ora ana tekanan lenga sing ditrapake, bakal dadi posisi "aman". Delengen prosedur sing disaranake pabrikan kanggo nyopot aktuator posisi camshaft saka camshaft mesin kanggo mesthekake ora ana bocor sing bisa nyebabake tekanan lenga ilang ing pasokan / bali hidrolik garis aktuator utawa ing aktuator kasebut. Priksa chain wektu / sabuk lan komponen kanggo mesthekake lagi ing urutan kerja sing tepat lan diinstal ing posisi sing bener ing pindah camshaft.

ECM / PCM - ECM / PCM mrentahake solenoid kontrol nggunakake sinyal modulasi lebar pulsa (PWM) kanggo ngatur wektu on / off, sing nyebabake kontrol tekanan sing digunakake kanggo mindhah aktuator camshaft. Multimeter grafis utawa oscilloscope dibutuhake kanggo ndeleng sinyal PWM kanggo mesthekake ECM / PCM bisa digunakake kanthi bener. Kanggo nguji sinyal PWM, timbal positif (+) disambungake menyang sisih lemah saka solenoid kontrol (yen diwenehake karo voltase DC, grounded) utawa menyang sisih daya saka solenoid kontrol (yen grounded permanen, kontrol positif) lan negatif (-) timbal disambungake menyang grounding kondhang. Yen sinyal PWM ora konsisten karo owah-owahan ing RPM engine, ECM / PCM bisa dadi masalah.

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • 2008 Kia Opirus 3.8L kanthi kode P0028Ana apa… 
  • Kode Hyundai 2009 P0026, P0012, P0028 lan P0022Mobil kasebut dibalekake ing lapangan suwene 3 dina tanpa setor. Minyak lan mesin ora nyala-nyala nalika mlebu. Pangowahan minyak digawe seminggu sadurunge. Nalika nyopir omah, lampu minyak lan lampu mesin mati. Apa kabeh kode kasebut ana gandhengane karo masalah sing padha .. Apa hubungane karo kabeh kode kasebut? Ana ide… 
  • P0028 KODE ERROR MAZDA CX9 2011Iki minangka kode kesalahan sing ditampa saka pemindai kesalahan. Masalah utama yaiku nalika mobil dipindhah menyang posisi D utawa R, ora bakal obah lan revs mudhun. Tulung tulungana .... 

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode p0028?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC P0028, kirim pitakon ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment