P0020 - Sirkuit Aktuator Posisi Camshaft "B" (Bank 2)
Kode Kesalahan OBD2

P0020 - Sirkuit Aktuator Posisi Camshaft "B" (Bank 2)

P0020 - Aktuator Posisi Camshaft "B" Sirkuit (Bank 2)

Datasheet DTC OBD-II

Rantai Aktuator Camshaft Timing Actuator (Bank 2)

Apa tegese iki?

Kode Masalah Diagnostik (DTC) iki minangka kode transmisi umum, sing tegese ditrapake kanggo kendaraan sing dilengkapi OBD-II kalebu nanging ora winates kanggo Toyota, VW, Ford, Dodge, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, lsp. D.

Kode P0020 nuduhake komponen VVT ​​(Variabel Valve Timing) utawa VCT (Variable Valve Timing) lan PCM kendaraan (Powertrain Control Module) utawa ECM (Modul Kontrol Mesin). VVT minangka teknologi sing digunakake ing mesin kanggo menehi daya utawa efisiensi luwih akeh ing macem-macem titik operasi.

Iki kalebu katup kontrol minyak (OCV), uga disebut katup solenoid, lan komponen liyane. Biasane, ing mriksa engine cahya lan gadhah DTC P0020 tegese voltase ing sirkuit wis dropped ngisor watesan pesawat kanggo wektu tartamtu (beda-beda miturut make / model / engine). Bank 2 minangka sisih mesin sing ora duwe silinder # 1.

Cathetan: DTC iki meh padha karo P0010.

gejala

Gejala kalebu:

  • Priksa Lampu Engine (Lampu Indikator Malfungsi) urip
  • Gerak kasar
  • gejala liyane uga ana

alasan

Kode P0020 bisa uga tegese ana siji utawa luwih kedadeyan ing ngisor iki:

  • Katup kendali minyak rusak (OCV)
  • Sirkuit mbukak utawa cendhak ing rantai VVT / VCT
  • Sirkuit mbukak utawa cendhak ing katup OCV / solenoid
  • Komputer rusak (PCM)

Kemungkinan solusi

Ing ngisor iki sawetara langkah-langkah pemecahan masalah lan perbaikan sing disaranake:

  • Ati-ati mriksa kabel lan konektor sistem blok 2 VVT / VCT lan ndandani yen perlu.
  • Kanthi mesin sing anget, priksa operasi OCV, ganti / ndandani yen prelu.

DTC Camshaft liyane: P0010 - P0011 - P0012 - P0021 - P0022

Diskusi DTC sing gegandhengan

  • 2006 F150 5.4L 3L3E P0020, P0022 kanthi geniOke, dadi aku meh rampung karo truk iki ...…. Mesin sing dibangun maneh nganggo bolongan 075, endhas anyar, kamera, phaser, sensor cam, sensor engkol lan vct ... ora ana masalah nalika nganggur kasar lan nyelehake silinder # 3 .. Ngganti koil sing rusak sing saling ndeleng karo # 3 lan diresiki kaya motor anyar sing kudu ru ... 
  • Kode Toyota P00202005 Toyota Tacoma XRunner 4.0L… Aku ora bisa ngatasi masalah sing nyebabake kode kasebut. Aku mriksa ing ngisor iki: 1) Operasi solenoid VVT (nambah 12V lan mbukak kanthi cepet) (priksa resistensi) kalorone mriksa layanan 2) kelanjutan kabel saka ECU nganti solenoid 3) voltase ing konektor solenoid 4) dikirim ... 
  • Kode Ford F-2010 150L 4.6 p0020Aku duwe kode p0020 kanggo bank 2. Aku ngganti sensor, mriksa sekring. Sawise udakara seminggu nyopir, kode kasebut bali. Apa sing bakal dak lakoni mengko yen sampeyan wis mrene sadurunge? Matur nuwun !! ecofighter ... 
  • 2010 F150 4 × 4 P0010 P0020 P0102 P0135 P0155 P0443P 0010 P 0020 P 0102 P 0135 P 0155 P 0443… 
  • 2003 Toyota Highlander 3.0L p0020, p0352, p0354, salah nyerang lan ABSMultiple code sawise gantian sabuk wektu, aku nyewa teknisi kanggo ngganti sabuk wektu lan liya-liyane ing 2003L 3.0 Toyota Highlander XNUMX. Dheweke uga ngganti busi saya. Mobil kasebut bisa digunakake kanthi apik, ora ana kode. Sabuk diganti minangka bagean saka perawatan pencegahan rutin. Mobil saiki ... 
  • P0020 / p0022Lampu mesin cek mung ditampilake ing Ford Fusion SE V2006 umurku 6 taun. Aku nggawa kode p0020 lan p0022. Aku uga kelingan ndeleng p0022pd. Sadurunge lampu mati, mobilku nggawe wisel / ngalahake kaya swara saka punggung, lan sawetara dina mengko mobilku ... 
  • P0020, P0303 lan P0304 mercedes c 180 k 2003Aku duwe masalah karo kompresor Mercedes C 180 2003, supaya gonjang-ganjing lan nggawe gangguan ing mobil meneng. Ing sawetara diagnostik, kesalahan P2054 minangka posisi sing salah saka camshaft exhaust, lan uga nuduhake kesalahan p0020, p0303 lan p0304. Elinga yen aku ngganti variabel anyar ... 

Butuh pitulung luwih lengkap nganggo kode p0020?

Yen sampeyan isih butuh pitulung karo DTC P0020, kirim pitakon ing komentar ing ngisor artikel iki.

CATHETAN Informasi iki diwenehake mung kanggo informasi. Iki ora dimaksudake kanggo digunakake minangka rekomendasi perbaikan lan kita ora tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake ing kendaraan apa wae. Kabeh informasi ing situs iki dilindhungi dening hak cipta.

Add a comment