3 Panyebab Gagal Wiper Blade Prematur
Tips kanggo para motor

3 Panyebab Gagal Wiper Blade Prematur

Yen udan utawa salju nyusul sampeyan ing dalan, meh ora bisa dipindhah tanpa wiper. Mulane, nalika wipers kaca ngarep prematur wiwit gagal kanggo ngrampungake karo fungsi sing, iku perlu kanggo mangerteni apa iki kedaden.

3 Panyebab Gagal Wiper Blade Prematur

Kripik kaca lan retak

Kripik lan retak ing kaca ngarep bisa dadi penyebab wiper kaca depan sing ora apik. Cacat kasebut katon, contone, amarga kena watu utawa sawise kacilakan lalu lintas. Akibaté, pita karet saka sikat ndemek retak kasebut lan deformasi. Amarga kontak terus-terusan karo wilayah sing rusak, dheweke dadi akeh sing wiwit gagal ngatasi fungsine, ninggalake noda lan rereget ing kaca.

Karya kaca garing

Ing kasus apa wae sampeyan kudu nguripake wiper yen kaca wis garing. Minangka asil nggarap "kaca ngarep" garing, gelang karet cepet ilang, ilang elastisitas lan deformitas katon. Sadurunge ngoperasikake wiper kaca ngarep, lembab nganggo cairan mesin cuci.

Ngalih sawise beku

Ing mangsa utawa nalika frosts ing spring lan Autumn, sikat karet harden. Akibaté, padha luwih rentan kanggo macem-macem karusakan mechanical. Yen sampeyan njaluk menyang mobil lan langsung nguripake wipers, sikat dhewe gampang deformed, kang bakal mimpin kanggo Gagal cepet.

Aja operate wiper ing kaca es. Karet gelang aktif nempel ing es, lan luh katon. Lan kanthi panggunaan sing terus-terusan, dheweke wiwit nyuwek. Yen kaca ditutupi frost, sampeyan kudu ngresiki kanthi scraper khusus.

Uga, aja lali kanggo aktif anget mobil nalika utawa sawise Frost. Ing wektu sing padha, luwih apik kanggo ngarahake aliran hawa anget ing kabin menyang kaca ngarep (kabeh mobil penumpang duwe fungsi iki). Thanks kanggo iki, sikat wiper uga bakal dadi panas, banjur bisa digunakake.

Elinga poin utama sing bakal mbantu njaga wiper sampeyan ing kahanan kerja sing luwih apik. Kaping pisanan, yen kaca mobil sampeyan cacat, banjur coba ndandani sanalika bisa, yen ora, bisa nyebabake nyandhang sikat sadurunge. Kapindho, aja nganggo wiper ing kaca garing, mesthine kudu dibasahi dhisik. Lan, kaping telune, sajrone frosts, sadurunge nguripake wipers koco ngarep, sak tenane anget mobil.

Add a comment